Ontmoet EB  | Uw aanspreekpunt  |  Vestigingen

 

Elektromechanisch onderhoud en industriële automatisering 

 

Keuring & inspectie


 

NEN 3140-inspectie van elektrische gereedschappen

Laat uw personeel veilig en verantwoord aan het werk. Voorkom problemen en voldoe aan de ARBO-wet met een NEN3140-keuring van uw arbeidsmiddelen. Laat uw elektrisch gereedschap keuren volgens NEN3140.

Volgens de ARBO-wet bent u er als werkgever verantwoordelijk voor dat uw werknemers veilig kunnen werken. Elektrische installaties, apparaten en toestellen moeten in orde zijn en voldoen aan wettelijke NEN-normen. De NEN3140-certificering gebeurt door een keurmeester.

Voorkom problemen met ARBO of verzekeringen. Met een NEN3140-inspectie bent u er zeker van dat uw werknemers veilig en verantwoord met het aanwezige elektrisch gereedschap, zoals een boormachine, slijper of cirkelzaag, hun werk kunnen doen.

 

Is een keuring NEN3140 verplicht?

Uw elektrische arbeidsmiddelen - elektrische gereedschap - moeten inderdaad regelmatig gekeurd worden. NEN3140-inspecties zijn een vereiste volgens de regels van de ARBO-wet. Een gereedschapskeuring wordt uitgevoerd door een erkende keurmeester. Hij inspecteert en test uw elektrische gereedschap door meting en beproeving.

 

Bekijk hier de datasheet Inspectie-interval voor elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN 3140.

 

Wat is de frequentie van inspectie?

NEN3140-inspecties vinden in de regel jaarlijks plaats op uw bedrijfslocatie of bij ons in de werkplaats. De tijd tussen twee controles wordt op basis van een risicoanalyse bepaald (zie verderop een lijst voor het bepalen van deze frequentie). Deze risicoanalyse moet door een bevoegd persoon worden uitgevoerd.

In de meeste gevallen geldt de keuring voor één jaar.

 

NEN-keuringsstickers?

Uw gecertificeerde gereedschappen krijgen de keuringsstickers NEN 3140 waarop staat tot wanneer de keuring geldt.

 

Inspectierapport

Na inspectie krijgt u certificaat waarop alle relevante gegevens over de machinekeuring staan. Indien gewenst zijn deze rapporten ook digitaal aan te leveren.

 

Identificatienummers

Ieder geïnspecteerd item krijgt een uniek identificatienummer dat op het NEN-certificaat vermeld wordt. Tevens kan uw eigen identificatie meegenomen worden op het certificaat.

 

 

Inspectie van ladders, trappen en rolsteigers volgens EN131-NEN2484 en EN1298-NEN2718

Voor het inspecteren van uw ladders, trappen en rolsteigermaterieel kunt u bij ons terecht. Onze inspecteurs inspecteren deze items volgens EN131-NEN2484 en EN1298-NEN2718.

 

Inspectierapport

Na inspectie krijgt u een certificaat waarop alle relevante gegevens over de machinekeuring staan. Indien gewenst zijn deze rapporten ook digitaal aan te leveren.

 

Identificatienummers

Ieder geïnspecteerd item krijgt een uniek identificatienummer dat op het NEN-certificaat vermeld wordt. Tevens kan uw eigen identificatie meegenomen worden op het certificaat.

 

Reparatie

Indien uit de inspectie blijkt dat met een kleine reparatie uw item weer voldoet aan de eisen, kan het onmiddellijk hersteld worden. Wanneer onze medewerkers de onderdelen niet in de auto beschikbaar hebben, nemen zij, in overleg, het item mee naar onze werkplaats om de reparatie verder uit te voeren.

     

 

Contact
 

Clinge
Elektromotoren Bracke BV
Tel.: +31 (0)114 37 21 21
info@eb-groep.nl

Sint-Gillis-Waas
Bracke Elektro NV
Tel.: +32 (0)707 19 51
info@eb-groep.be

Waddinxveen
Boer & Bakker BV
Tel.: +31 (0)182 61 21 15
info@boerenbakker.nl

Routes
Contactformulier